duminică, 31 iulie 2011

Menajeria de la Bardar

            Situată la doi kilometri de vatra satului, ferma de struţi din Bardar este una din cele mai mari din republică. Igor Boljicov, stăpânul acestei ferme, ne-a povestit că creşte struţi africani de 15 ani. În prezent numărul acestor păsări exotice se ridică la circa 100. Ca să menţină căldura în interiorul incăperilor unde sunt adăpostiţi struţii, fermierul a închis sistemul de ventilaţie, iar pe parcursul zilei păsările sunt scoase afară, unde aleargă ca să se încălzească.
            Ferma de struţi de la Bardar prezintă interes deosebit pentru turiştii moldoveni, dar şi pentru cei din afară. Aici turiştii pot admira cai sălbatici, ponei, păuni, fazani, lebede negre, răţuşte şi şoimi. 
Anul trecut, pe data de 18 aprilie, la fermă, o căpriţă a dat naştere la doi ieduţi de mărimea unor pisoi. Ieduţii şi mama lor fac parte din cea mai mică specie de capre din lume, care la naştere nu ating o greutate mai mare de un kilogram. Stăpânul fermei a achiziţionat aceste capre plătind o mie de euro pentru o pereche. În această iarnă, o preocupare a celor de la fermă au fost purceluşii aduşi pe lume de o scroafă Neagră Vietnameză, care a fost nevoită să rabde gerul de afară.
            În timpul apropiat, Igor Boljicov vrea sa aducă la Bardar şi un soi de minivăcuţe. El spune că există destui moldoveni care vor să aibă pe langă casă animale exotice. Intrarea pe teritoriul fermei de struţi de la Bardar costa 10 lei de persoană, iar pentru copii taxa este de 5 lei. Zi de zi această fermă este vizitată de o mulţime de copiii din Chişinău şi din alte părţi ale ţării, iar pe timp de vară, aici vin copii şi din România şi Rusia.Foto: ©Plugaru Tudor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu